ШІСТЬ ЩОРІЧНИХ ПРАВОСЛАВНИХ ЧУДЕС .

1. Сходження благодатного вогню відбувається щорічно у Велику Суботу (напередодні святкування Світлого Христового Воскресіння) у Єрусалимському Храмі Гробу Господнього. Багато людей відчули на собі Благодатний Вогонь. Перші 5 – 10 хвилин він зовсім не палить.

2. Напередодні дня Введення в храм Пресвятої Богородиці опівночі з 3 на 4 грудня (за ст. стилем) ненадовго розпускається верба. Підійдіть за півгодини до півночі до будь-якої верби та переконайтеся самі. Якщо її зламати, то вона так і залишиться.

3. Поворот річки Йордан на Хрещення. Як тільки в ході богослужіння срібні хрести кидають з обох берегів у води Йордану з’являється вир і протягом декількох хвилин змінює напрямок.

4. У день Преображення Господнього на горі Фавор у будь-яку погоду є хмари. Ця подія посилає до Євангельських подій. Світло Божественної перетвореної плоті Христа на Фаворі було нестерпно яскраве для Його учнів і Господа осяяло хмару

5. Щороку на грецький острів Кефалонія сповзаються всі невеликі отруйні змії округи із чорними хрестиками на голові. Це відбувається у день Успіння Богородиці біля чудотворної ікони Панагія Федуса. Змії нікого не чіпають і сповзають біля цієї ікони. Люди до таких “прихожан” давно звикли.

6. Біля найбільшого містечка острова Кефалонія – Аргостолі є села Трогоніата і Демутцадата. Так от у цій маленькій каплиці відбувається таке диво: засохлі зірвані лілії, що пролежали як прикраса кіота близько 4 місяців, не мають кореня та води, розпускаються і цвітуть і з’являються нові молоді бутони. Пелюстки цих лілій, які є символом цнотливості, лунають віруючим у це свято. Саме з ліліями Архангел Гавриїл з’явився до Богоматері, благовістяючи їй Волю Божу про непорочне зачаття і втілення від неї у світ одвічного Бога і Спасителя світу

Подiлитися